måndag 20 februari 2012

För livet blir bättre med bacon och ost

Mnååååh! Vad är jag sugen på?! Jag ooooorkar inteee! är ungefär min känsla varannan dag. Nu säger jag inte att ni ska laga det här varje dag, och om ni gör det tar jag inte ansvar för att ni eventuellt rullar fram efter några månader, men dagar när det är synd om en så finns det faktiskt få saker som är så tröstande som salt bacon och krämig ost som knullar med lite pasta. Eller vad säger jag? Älskar med pastan menar jag ju.

Du behöver:
2 paket ekologiskt bacon
1 gul lök
1 stor eller 2 små vitlöksklyftor
1/2 pkt philadelphiaost
50-75 g blåmögelost
Parmesan (jag skjuter er om ni använder färdigriven)
2-3 dl grädde
8-10 körsbärstomater
2-3 dl frysta ärter
Salt och svartpeppar

Jag föredrar kort pasta, men whatever works för er. Obs ej färsk pga suger ej upp sås på samma sätt.


Sätt på saltat pastavatten. Finhacka lök och vitlök och hacka baconet. Stek bacon och släng i löken när det har blivit lagom knaprigt. Häll på grädden när löken är genomskinlig och låt koka upp. I med philadelphiaost, smulad mögelost och nån näve färskriven parmesan och sänk värmen. Salta och ha i rikligt med svartpeppar. Dela tomaterna i halvor och kvartar (ja, blanda lite.) och släng i. När pastan har nån minut kvar så häller ni i ärterna. Det äckligaste som finns är överkokta ärter.

Blanda pastan och såsen och låt lite av pastavattnet följa med ner i grytan. Servera rykande varmt med en parmesanklump och ett rivjärn så alla kan götta ner sig extra precis innan de stoppar gaffeln i munnen.

3 kommentarer:

  1. Färdigriven? Nej, herre gud. Jag köper alltid de små påsarna med pulver. De är jättepraktiska. Håller länge. Smaken är överlägsen den färskrivna.

    SKOJA BARA! Haha. Fatta turen jag har då. Min svåger är OSTHANDLARE!!!

    SvaraRadera